Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa krem ze szparagów (PRZEPIS). Prosty przepis na wiosenną zupę

KP
Szparagi są niskokaloryczne, lekkostrawne, mają wiele witamin i składników mineralnych. Co więcej - to jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Proponujemy przepis na pyszną, wiosenną zupę krem z zielonych szparagów.

Składniki

- 2 pęczki zielonych szparagów,
- 4 ziemniaki,
- 1 cebula,
- 1,5 litra bulionu warzywnego,
- 40 g serka topionego śmietankowego,
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- szczypta chili

Przygotowanie

Myjemy warzywa. Następnie obieramy i kroimy ziemniaki i cebulę. Odcinamy końcówki szparagów i je również kroimy na dowolnej wielkości kawałki. W dużym garnku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i podsmażamy. Następnie dodajemy pozostałe warzywa i dolewamy 1,5 litra bulionu warzywnego. Gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu ok 30 min. Całość rozdrabniamy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy serek topiony, mieszamy i dosypujemy przyprawy.

Podanie

Zupę proponuję podać z łyżeczką gęstego jogurtu i grzankami.

SPRAWDŹ TEŻ INNE PRZEPISY:
->> Pyszna karkówka z grilla

->> Tort z truskawkami

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kiełbaski zapiekane w cieście

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krasnik.naszemiasto.pl Nasze Miasto