MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Noc Muzeów w Nowym Sączu. Wielu chętnych, wyjątkowe eksponaty

Noc Muzeów w Nowym Sączu. Wielu chętnych, wyjątkowe eksponaty

Polecamy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Odpowie za zabójstwo i gwałt z 1989 roku. Sąd Apelacyjny utrzymał wyrok

Odpowie za zabójstwo i gwałt z 1989 roku. Sąd Apelacyjny utrzymał wyrok

Gmina Krasnystaw. Będzie nowy plac zabaw przy szkole w Jaślikowie

Gmina Krasnystaw. Będzie nowy plac zabaw przy szkole w Jaślikowie