MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Grzyby

Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i aromat, są jak gąbka, która chłonie wodę. A więc jak je wyczyścić? Igliwie i piasek usuwamy szczoteczką lub ewentualnie mokrą szmatką. Jeśli koniecznie chcemy je umyć pod wodą to tak, aby miały jak najkrócej styczność z wodą.

Zobacz również

W Szkole Podstawowej nr 12 w Pile odbył się piknik z okazji Dnia Dziecka [ZDJĘCIA]

W Szkole Podstawowej nr 12 w Pile odbył się piknik z okazji Dnia Dziecka [ZDJĘCIA]

Zła pogoda nie odstraszyła mieszkańców w drugim z Dni Koźmina Wielkopolskiego

Zła pogoda nie odstraszyła mieszkańców w drugim z Dni Koźmina Wielkopolskiego

Polecamy

Ogromna tragedia pod Zieloną Górą. Osobówka wjechała w grupę ludzi. Są ofiary

Ogromna tragedia pod Zieloną Górą. Osobówka wjechała w grupę ludzi. Są ofiary

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Tylko remis Pomezanii w Kolbudach. Bramka i czerwona kartka Tomasza Grabowskiego

Tylko remis Pomezanii w Kolbudach. Bramka i czerwona kartka Tomasza Grabowskiego