Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pani Julia z Kraśnika robi niesamowite torty, ciasta i słodkości. Te wypieki pięknie wyglądają i są pyszne!

Katarzyna Puczyńska
Przejdź do galerii i zobacz, jakie pyszne torty i słodkości wypieka pani Julia z Kraśnika. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Przejdź do galerii i zobacz, jakie pyszne torty i słodkości wypieka pani Julia z Kraśnika. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. fot. Julia/ Kolorowo Torcikowo
Pyszne torty w kształcie księżniczki, samochodu lub aparatu fotograficznego, a do tego ciastka czy beziki - takie smakołyki wypieka z łatwością pani Julia z Kraśnika. To jej prawdziwa pasja! Zobacz zdjęcia niesamowitych tortów i ciast w wykonaniu kraśniczanki. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. 

Niesamowite torty z Kraśnika

Pani Julia z Kraśnika przygotowuje torty dla swojej rodziny i znajomych. Swoją pasją dzieli się m.in. na założonej przez siebie na Facebooku stronie - "Kolorowo Torcikowo".

Robi zarówno torty piętrowe, eleganckie na komunie czy rocznice ślubu, jak i wesołe, kolorowe w fantazyjnych kształtach.

Jak sama podkreśla pasję do cukiernictwa odkryła przypadkowo kilka lat temu.

- Sześć lat temu szukałam tortu, który pasowałby na dwie okazję tzn. chrzest i urodziny dziecka. Nie mogłam zamówić nigdzie takiego, który by mi odpowiadał, więc postanowiłam zrobić go samodzielnie. Efekt spodobał się wszystkim i tak się zaczęła moja przygoda z cukiernictwem - opowiada pani Julia, 30-letnia mieszkanka Kraśnika.

Ciasta, ciasteczka i bezy

Pani Julia piecze także ciasta, robi ciasteczka, lukrowane pierniczki oraz beziki, którymi dekoruje torty. Jak zrobić bezę idealną?

- By zrobić dobrą bezę warto najpierw umieścić cukier i białka na parze wodnej, aż cukier się rozpuści. Później ubijamy całość na sztywno. Na koniec możemy dodać barwniki spożywcze. Pieczemy je przez 2 godz. w 100 stopniach, bo w większej temperaturze popękają - doradza pani Julia.

Kraśniczanka dodaje, że bezy możemy wyciskać z rękawa cukierniczego z różnymi tylkami czyli końcówkami o różnych kształtach.

Przejdź do galerii i zobacz torty, ciasta i słodkości w wykonaniu pani Julii z Kraśnika.

Zobacz:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja obywatelska zastąpi HiT

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krasnik.naszemiasto.pl Nasze Miasto