Pani Julia z Kraśnika robi niesamowite torty, ciasta i słodkości. Te wypieki pięknie wyglądają i są pyszne!

Katarzyna Puczyńska
Przejdź do galerii i zobacz, jakie pyszne torty i słodkości wypieka pani Julia z Kraśnika. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Przejdź do galerii i zobacz, jakie pyszne torty i słodkości wypieka pani Julia z Kraśnika. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. fot. Julia/ Kolorowo Torcikowo
Udostępnij:
Pyszne torty w kształcie księżniczki, samochodu lub aparatu fotograficznego, a do tego ciastka czy beziki - takie smakołyki wypieka z łatwością pani Julia z Kraśnika. To jej prawdziwa pasja! Zobacz zdjęcia niesamowitych tortów i ciast w wykonaniu kraśniczanki. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. 

Niesamowite torty z Kraśnika

Pani Julia z Kraśnika przygotowuje torty dla swojej rodziny i znajomych. Swoją pasją dzieli się m.in. na założonej przez siebie na Facebooku stronie - "Kolorowo Torcikowo".

Robi zarówno torty piętrowe, eleganckie na komunie czy rocznice ślubu, jak i wesołe, kolorowe w fantazyjnych kształtach.

Jak sama podkreśla pasję do cukiernictwa odkryła przypadkowo kilka lat temu.

- Sześć lat temu szukałam tortu, który pasowałby na dwie okazję tzn. chrzest i urodziny dziecka. Nie mogłam zamówić nigdzie takiego, który by mi odpowiadał, więc postanowiłam zrobić go samodzielnie. Efekt spodobał się wszystkim i tak się zaczęła moja przygoda z cukiernictwem - opowiada pani Julia, 30-letnia mieszkanka Kraśnika.

Ciasta, ciasteczka i bezy

Pani Julia piecze także ciasta, robi ciasteczka, lukrowane pierniczki oraz beziki, którymi dekoruje torty. Jak zrobić bezę idealną?

- By zrobić dobrą bezę warto najpierw umieścić cukier i białka na parze wodnej, aż cukier się rozpuści. Później ubijamy całość na sztywno. Na koniec możemy dodać barwniki spożywcze. Pieczemy je przez 2 godz. w 100 stopniach, bo w większej temperaturze popękają - doradza pani Julia.

Kraśniczanka dodaje, że bezy możemy wyciskać z rękawa cukierniczego z różnymi tylkami czyli końcówkami o różnych kształtach.

Przejdź do galerii i zobacz torty, ciasta i słodkości w wykonaniu pani Julii z Kraśnika.

Zobacz:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Medycy na wojnie

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie