MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Obłędny mazurek kajmakowy. Poznaj przepis na najlepszy mazurek wielkanocny z kajmakiem i bakaliami. Kruche ciasto z apetycznym nadzieniem

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

Zobacz również

Dni Czeladzi 2024 już blisko. Kto będzie bawił publiczność?

Dni Czeladzi 2024 już blisko. Kto będzie bawił publiczność?

Nowy komendant policji w Będzinie i powiecie będzińskim

Nowy komendant policji w Będzinie i powiecie będzińskim

Polecamy

Jak zmienia się podejście Polaków do planowania wakacji?

Jak zmienia się podejście Polaków do planowania wakacji?

Godzina zasypania mówi o tobie więcej, niż ci się wydaje. O której się kładziesz?

HIT DNIA
Godzina zasypania mówi o tobie więcej, niż ci się wydaje. O której się kładziesz?

Mieszkanie ze „Świata według Kiepskich” ukryte na zamku! Zobacz, gdzie je zwiedzisz

Mieszkanie ze „Świata według Kiepskich” ukryte na zamku! Zobacz, gdzie je zwiedzisz