MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kefir wodny to kwaskowaty napój fermentowany z użyciem tzw....
fot. martinak/123RF

Naturalne probiotyki – 10 produktów, które hamują stan zapalny. To nie tylko ogórki kiszone i zakwas, ale też kimchi i kombucha

Kefir wodny

Kefir wodny to kwaskowaty napój fermentowany z użyciem tzw. kryształów japońskich, błędnie nazywany algami. Są to konglomeraty probiotycznych bakterii i drożdży, dostępne w sprzedaży w postaci suszonej. Noszą nazwę tibi, a napój to tibicos. Uważa się, że pochodzą z Ameryki Południowej, gdzie bytują na kaktusach opuncji. Z pomocą tych kultur można fermentować dowolny słodki roztwór wodny, np. wodę z cukrem, sok owocowy (najczęściej cytrusowy) czy wodę kokosową. Nadają się do wielokrotnego użytku, ale wymagają ciągłego użycia lub specjalnego przechowywania.

Zobacz również

WaluśKraksaKryzys ze Skały dołącza do managementu Kayaxu

NOWE
WaluśKraksaKryzys ze Skały dołącza do managementu Kayaxu

Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

NOWE
Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ta część arbuza działa jak Viagra, a zwykle ląduje w koszu. Nie wiesz, ile tracisz

Ta część arbuza działa jak Viagra, a zwykle ląduje w koszu. Nie wiesz, ile tracisz

Budowa S17 Piaski-Łopiennik może pochłonąć ponad 800 mln zł

Budowa S17 Piaski-Łopiennik może pochłonąć ponad 800 mln zł

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany