Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kraśniczanka Kasia Bigos w kampanii informacyjnej "Przyjaciółka z Kalifornii"

SM
fot. Pole Art Spain Majorka/archiwum
Pochodzącą z Kraśnika mistrzynię pole dance, blogerkę i dziennikarkę Kasię Bigos zaproszono do kampanii informacyjnej "Przyjaciółka z Kalifornii". W jej ramach stworzono e-booka składającego się z 10 autorskich przepisów kulinarnych na pięć dni roboczych. Pani Kasia jest autorką wtorkowych smaków. - Na bycie fit składają się nie tylko ćwiczenia, ale także zdrowe odżywianie - podkreśla kraśniczanka.

Do współpracy zaproszono pięciu blogerów z całej Polski. Stworzony e-book to publikacja składająca się z 10 autorskich przepisów kulinarnych obejmujących drugie śniadanie i lunch na pięć dni roboczych. Każdy autor odpowiada za jeden dzień tygodnia. Wtorkowe smaki należą do pochodzącej z Kraśnika Katarzyny Bigos – znanej blogerki, instruktorki fitness i mistrzyni pole dance, która w swoich planach żywieniowych stosuje śliwki kalifornijskie.

Aby pobrać e-booka wystarczy wejść na: TĘ STRONĘ - KLIKNIJ

- Na bycie fit składają się nie tylko ćwiczenia, ale także zdrowe odżywianie. Nie istnieje coś takiego jak zdrowy styl życia, nawet kiedy jesteśmy aktywni na co dzień, ale żywimy się fast foodami. To co jemy ma bezpośredni wpływ na funkcjonowanie organizmu, warunkuje nasze samopoczucie. To od tego zależy czy jesteśmy pełni energii czy ciągle zmęczeni. Jedzenie ma wpływ na wszystko co dzieje się z ciałem i w środku ciała. Nie możemy jeść niezdrowo i myśleć, że żyjemy zdrowo.- mówi Kasia Bigos, która przygotowała przepis na fit smoothie ze śliwką kalifornijską i maliną będący źródłem energii na cały dzień.

Przepis pani Kasi znajdziesz na drugiej stronie materiału

O projekcie
„Przyjaciółka z Kalifornii” to kampania organizowana przez California Prune Board w Polsce (działa pod nadzorem Kalifornijskiego Departamentu Żywności i Rolnictwa i reprezentuje branżę suszonych śliwek z Kalifornii, składającą się z 900 plantatorów śliwek oraz 29 firm). Głównym celem kampanii jest przybliżenie informacji na temat walorów zdrowotnych śliwki kalifornijskiej, wysokiej jakości, a także różnorodności wykorzystania tego owocu w kuchni.

Koktajl ze śliwką kalifornijską i maliną

2 porcje, czas przygotowania 5 minut

Składniki:
250 ml mleka kokosowego
250g malin
5 śliwek kalifornijskich
½ łyżeczki ksylitolu
łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Do kielicha blendera wlewasz mleko kokosowe i dodajesz maliny, ksylitol oraz pokrojone w kostkę śliwki kalifornijskie. Na końcu cynamon. Zamykasz kielich i miksujesz około 30 sekund, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Gotowy koktajl przelewasz do szejkera i zabierasz do pracy. Przed wypiciem nie zapomnij delikatnie wstrząsnąć.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krasnik.naszemiasto.pl Nasze Miasto