MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny...
fot. monicore/Pixabay

Jakie warzywa jeść jesienią i zimą? Nie wszystkie są w tym czasie tak samo zdrowe. Nie zapominaj o mrożonkach i kiszonkach

Cebula i czosnek nie tylko na odporność

Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny pojawić się w naszym jesienno-zimowym menu. To naturalne antybiotyki, po które warto sięgać nie tylko podczas choroby, ale po to, aby się przed nią uchronić. Czosnek dzięki zawartości aromatycznych związków siarki działa przeciwdrobnoustrojowo, jednocześnie wspomaga mikroflorę jelitową podnosząc naszą odporność. Wpływa także pozytywnie na układ krążenia. Z kolei cebula polecana jest jako pomoc przy obniżonej odporności, rozrzedzaniu wydzieliny zalegającej w oskrzelach oraz obniżaniu złego cholesterolu.

Zobacz również

Tysiące ludzi na Święcie Kwitnących Jabłoni. Gwiazdą zespół Bajm [NOWE ZDJĘCIA]

NOWE
Tysiące ludzi na Święcie Kwitnących Jabłoni. Gwiazdą zespół Bajm [NOWE ZDJĘCIA]

Tak Samochodówka z Bydgoszczy świętowała 50-lecie. Zobaczcie zdjęcia z jubileuszu

NOWE
Tak Samochodówka z Bydgoszczy świętowała 50-lecie. Zobaczcie zdjęcia z jubileuszu

Polecamy

„Marsz Piłsudskiego na Warszawę”. Przewrót majowy we wspomnieniach

„Marsz Piłsudskiego na Warszawę”. Przewrót majowy we wspomnieniach

Przegląd tygodnia od 19.05 w Kraśniku

Przegląd tygodnia od 19.05 w Kraśniku

Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

TYLKO U NAS
Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty