Niezwykle barwne są stoiska KGW ustawiono na płycie Rynku Wielkiego. Toną w kwiatach, kilimach, wstążkach i kwiecistych chustach. Wszędzie widać także wielobarwne spódnice. Panie zachwalają głośno przygotowane przez siebie ciasta, nalewki, bułeczki „jagodzianki” i przeróżne pierogi (np. z kaszą, białym serem i zieloną pietruszką).
Szczególne uznanie wśród smakoszów zdobyły także m.in. gołąbki z sosem grzybowym, wonne kiełbasy czy małosolne ogórki. Owe specjały można bezpłatnie degustować.
Panie z KGW naprawdę dobrze się przy tym bawią, udzielają mediom wywiadów i wymieniają kulinarne przepisy.
Impreza trwa na Rynku Wielkim w najlepsze! Warto ją odwiedzić.
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?