Sezon grillowy w Polsce trwa najczęściej od początku majówki aż do końca wakacji, choć i w cieplejsze wrześniowe dni jeszcze można spokojnie pogrillować. Przez te kilka miesięcy w ruch ruszają grille, na których lądują przeróżne mięsa: od karkówki, szynki, żeberek, przez kiełbasy, filety z kurczaka np. w postaci szaszłyków i skrzydełka, po ryby. Coraz częściej również grillujemy warzywa i owoce, a także sery, które świetnie uzupełniają paletę smaków na stole wystawionym na działce, czy ogródku.
A przecież grillować każdy może – chciałoby się powiedzieć. Może to i prawda, ale czy każdy potrafi? Zapewne wielu z Was czuje się Mistrzem Grilla, bo od lat przygotowuje karkówkę, którą podczas biesiad chwalą wszyscy. Ale może coś jeszcze można poprawić? Może robisz coś nie tak?
Jak więc grillować, by było zarówno zdrowo, jak i smacznie? Oto 10 najczęstszych błędów, które wielu popełnia podczas organizowania grilla. Możecie je wyeliminować. Sprawdźcie koniecznie!
Rozpocznij sezon grillowy
Wiosenne problemy skórne. Jak sobie z nimi radzić?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- QUIZ z tajemnic fabuły "Znachora". Na to mało kto z widzów zwraca uwagę. Dasz radę?
- Mężczyźni o tych imionach są najgorszymi mężami. Mają trudny charakter
- Nie żyje aktor i reżyser, który przełamywał bariery. Miał 95 lat
- Tarantino rezygnuje ze spin-offu swojego hitu. Miał to być „łabędzi śpiew” reżysera