W czym tkwi sekret lokalu? - Przede wszystkim w pasji z jaką każda potrawa jest przyrządzana. Ciasto na pizzę jest wyrabiane ręcznie. Używa się do tego wyłącznie mąki typu 00. Produkty, których można posmakować na chrupiącym placku przyjeżdżają do lokalu dostawą z Włoch. To właśnie tu można spróbować prawdziwej Mozzarelli Fior di Latte czy sosu z pomidorów San Marzano. Nie ma mowy o żadnych zamiennikach, wszystko musi być najwyższej jakości.
Wśród pizz, można wymienić takie klasyki jak Margherita, czyli chrupiący placek ciasta, sos pomidorowy, mozzarella i świeża bazylia czy też Prosciutto, ale w wersji Prosciutto e Funghi, czyli chrupki spód, sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, gotowana szynka i pieczarki. Są też specjały, które przeniosą nas w poszczególne obszary Włoch jak Bari - pizza, w której główną rolę gra szpinak, ricotta i suszone pomidory, czy też Etrusca z kremem truflowym. Wśród pizz nie brakuje też nowinek smakowych. Przykładem jest Pera - sos śmietanowo serowy, mozzarella, gruszka, miód, gorgonzola i orzechy włoskie.
Pizza to jednak nie wszystko. Wspominane już makarony stanowią zupełnie oddzielną historię. Prócz zawsze pożądanego Spaghetti carbonara, można zamówić Tagliatelle ai funghi porcini, czyli makaron z polędwiczkami wieprzowymi na białym winie czy też czarne tagliatelle z owocami morza. Jest też duży wybór wariacji z boczkiem, cukinią i oczywiście oryginalną oliwą, a także ręcznie robione ravioli.
Zagłębiając się w menu, szybko można też dostrzec inne przysmaki. Zupy, sałatki czy desery. Wszystko robione na miejscu i wszystko ze świeżych produktów. Zespół dba również o propozycje sezonowe. Niedawno serca gości skradła pizza, ale też pasta serwowana z bakłażanem. Dopełnieniem wszystkich tych smaków są napoje sprowadzane prosto z Włoch.
Każdy kto nabrał ochoty na smaki Non Solo Pizza & Pasta może odwiedzić lokal na Starym Mieście, przy ulicy Wielkiej Odrzańskiej 18. Restauracja dysponuje miejscami w środku, jak i ogródkiem na zewnątrz.
Więcej można dowiedzieć się zaglądając na FB: @NonSoloPizzaPastaSzczecin.
Strefa Biznesu: Dzień Matki. Jak kobiety radzą sobie na rynku pracy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?