Pulpety rybne. Składniki:
- 50 dag filetów z makreli
- 1 szklanka mleka
- 2 białka
- 1 cebula
- natka pietruszki
- warzywa na wywar (marchew, pietruszka, seler, por), liść laurowy, ziele angielskie
- olej
- sól, pieprz
Pulpety rybne i inne pyszności. Zobacz nasze przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Pulpety rybne. Przygotowanie:
Filety zalać mlekiem i zostawić w lodówce na godzinę. Obrać i drobno posiekać cebulę, zeszklić na oleju, ostudzić. Filety odcedzić, osuszyć, zmielić z cebulą i posiekaną natką pietruszki. Dodać ubite białka, sól i pieprz. Wyrobić masę, następnie rękami zwilżonymi wodą formować okrągłe lub owalne pulpety. Z warzyw ugotować wywar, dodać sol, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować w nim pulpety rybne (na małym ogniu, ok. 20 minut). Odcedzić, podawać z ziemniakami i sosem, na przykład chrzanowym.
Czytaj też: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Kiełbaski zapiekane w cieście
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?