Leczo przepis. Składniki:
2 cukinie, 2 pomidory, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 3 jajka, szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego, łyżka mąki, olej, sól, pieprz
Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Leczo. Przygotowanie:
Cukinię obrać, usunąć pestki, pokroić w plastry ok. 5 mm, posolić i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron przez 2-3 minuty. Przełożyć do rondelka. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w wąskie paseczki i wymieszać z cukinią. Dodać szklankę śmietany lub jogurtu z łyżką mąki i wymieszać. Doprawić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry, a następnie ułożyć na cukinii. Na wierzch wbić jajka, posypać zieleniną i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż jajka się zetną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Czytaj też: Wrocławski obiadek - zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?