Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Blok czekoladowy (PRZEPIS) Przysmak z naszego dzieciństwa

KP
Blok czekoladowy to prawdziwy smakołyk, który królował na stołach w czasach PRL. Przyrządza się go bardzo prosto. Łączymy kakao, margarynę, cukier, mleko w proszku i pokruszone herbatniki. Wypróbujcie nasz niezawodny przepis i przenieście się na chwilę do wspomnień z lat młodości. Polecamy.

Składniki

- 250 g margaryny,
- 3 łyżki kakao,
- 1,5 szklanki cukru,
- 1/4 szklanki wody,
- 2,5 szklanki mleka w proszku,
- około 200 g herbatników.

Przygotowanie

W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę. Gotujemy około 2 minuty. Gdy masa nieco ostygnie miksujemy ją dodając powoli mleko w proszku. Na koniec wsypujemy pokruszone herbatniki i szybko mieszamy, ponieważ masa robi się coraz gęstsza. Całość przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Studzimy minimum godzinę.

Zobacz także inne przepisy:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krasnik.naszemiasto.pl Nasze Miasto